Eigenzinnige inrichting
De zonen van de eigenaar van dit bouwbedrijf hebben het roer overgenomen van hun vader en varen nu hun eigen koers. Tegelijkertijd heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden, waarbij de hoofdentree is verplaatst en daardoor een prominentere plek heeft gekregen. Op deze wijze ontstond voor het complex een apart voorplein, die een eigenzinnige inrichting verlangde.
Symboliek
In het oog springen de vijf wintergroene taxusblokhagen, welke verwijzen naar ‘levende’ metselstenen, voortbouwend aan hun eigen toekomst. De ‘stenen’ zijn op een speelse manier gesitueerd zodat bezoekers en medewerkers als het ware, begeleid worden richting de nieuwe hoofdentree. De blokhagen zijn iets verhoogd met corten-staalranden, dat verwijst naar de nostalgie van familietradities en het wordt hedendaags veel gebruikt als nieuw materiaal in de bouwwereld.
De rest van het plein is gelegd in een zee craquelé van Geo-Alivo tegels, die verwijzen naar de typische Bildtse kleigrond, wanneer dat door de zon opdroogt in schotsen. Een prachtig mozaïekspel en tegelijkertijd breekbaar. De economie heeft nu eenmaal veel invloed op het reilen en zeilen van bouwbedrijven.
Meerstammige papierberken
Om hoogte in het plein te creëren ten opzichte van de voorgevel van het complex, is in elke blokhaag een meerstammige berkenboom geplant. Zij refereren aan een terugkerend nieuw leven en een nieuwe koers. Daarnaast werden eertijds de takken gebruikt als levensroede; een slag waarmee vruchtbaarheid en kracht gebracht werd. In de Walpurgisnacht (30 april op 1 mei) hing men takken buiten de deur om kwade elementen buiten houden. Het berkensap heeft een helende werking tegen allerlei kwalen.
Kortom een plein vol symboliek, het gehele jaar kenmerkend en representatief voor een lange toekomst.